A Rendőrmúzeum Fotó- és Filmarchívumában történő kutatásról

Jelenleg a Rendőrmúzeum Fotó- és filmarchívumában történő kutatással kapcsolatban a Rendőrmúzeum központi telefonszámán lehet érdeklődni.

Cím:1087 Budapest, Mosonyi u. 5.
Telefon:06-1/477-2183, BM telefonszám: 18-385
Fax:06-1/477-2186
Web:www.rendormuzeum.com
E-mail:titkarsag@rendormuzeum.com

Az archívumban lévő fotók és filmek kizárólag előzetes bejelentkezés alapján kutathatók, a kutatás témájának, konkrét tárgyának megadását, illetve a kitöltött kutatási kérelem múzeumunkhoz történő eljuttatását követően. A kutatási kérelem személyesen, illetve e-mail-en keresztül is benyújtható. A múzeum Fotó- és filmarchívuma jelenleg rendezés alatt áll, ezért maga az intézmény nem látogatható, viszont a fotók- és filmek tekintetében intézményünk továbbra is a kutatók rendelkezésére áll.

Fotók (másolatok) és filmek (másolatok) felhasználása – a múzeum vezetőjének engedélyezése esetén – felhasználási szerződéshez kötött, melynek feltételeiről a múzeum ad bővebb felvilágosítást.

A muzeális intézményekben folytatható kutatásról a 47/2001. (III.27.) Korm. rendelet rendelkezik, melynek alapján „A muzeális intézmény vezetője az engedély megadásáról vagy megtagadásáról a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül dönt.”

A fotók és filmek tekintetében az engedélyezett kutatatási kérelem teljesítése a Rendőrmúzeum részéről több hetet is igénybe vehet.

A Rendőrmúzeum Fotó- és filmarchívumának anyagában történő kutatás ingyenes!